"From nose to tail"

Vi vill förädla mer delar av djur än vad som görs idag. Allt för att kunna erbjuda ett brett utbud av fantastiska styckningsdetaljer och dessutom till vettiga priser. 

Vi tror på hållbarhet och jobbar efter mottot "from nose to tail". Med lite fantasi så vet vi att alla delar på djuret kan smaka bra och alla har sin charm att tillagas.

Vi styckar, sågar, maler, förbereder och packar alla våra köttprodukter själva. Har du funderingar över kött, styckningsdetaljer eller hantering så har vi kunskapen att hjälpa dig.

Rökt, gravat, kokt m.m

Färdigkokad buljong, gravat kött, rökt kött, korv, säsongsbetonade köttlådor m.m. Håll koll på sociala medier för tillfälliga och nya grejer som finns i butiken.

Öppettider

Köttbutiken är öppen torsdag-lördag och övrig tid efter överenskommelse.

Ekologiskt och lokalt

Våra köttlådor

Köttlåda lamm

En köttlåda med lamm innehåller 1 helt norrländskt lamm. ca 14-22 kg. Alla styckningsdetaljer är finstyckade, vacumförpackade och uppmärkta. Stekarna kan fås benfria eller med ben, med eller utan nät. Hel sadel eller lammracks. Mald lammfärs. Grytbitar och soppbitar m.m. Priset är 170 kr/kg. 

Lammkött säljer vi endast under säsong.

Köttlåda med en halv ren

En köttlåda innehåller en halv ren, ca 17-27 kg.

Alla styckningsdetaljer är finstyckade, vacumförpackade och uppmärkta. Ex på detaljer: Rensadel, renkotletter, ytterfilé, renfilé, renstekar, benfri bringa, soppkött, entrecôte, högrev, bogstek med ben och bogstek utan ben, grytbitar och renfärs. Priset är 170 kr/kg.

Köttlåda med 10 kg ekologiskt nötkött

10 kg ekologiskt nötkött från närområdet. Priset är 130 kr/kg.

Det är olika detaljer i alla lådor men varje köttlåda innehåller ca 4 kg köttfärs, 1 stek och resten är blandade styckningsdetaljer. Här nedan kan du se ett ex på vilka detaljer som nötlådorna innehåller:

Innanlår, Ytterlår, Fransyska, Nötbog, högrevskärna, Köttfärs, Ribs, Skivor, Lövbiff, Nötlägg (skivad), Rostbiff, Grytbitar, Grytbitar (Gourmet), Bringa, Soppkött, Strimlor, Maminha, Picanha, Skirt steak, Märgben, Köttben, buljongben m.m

Allt kött i lådan är finstyckat, vaccumförpackat och uppmärkt.

Köttlåda 10 kg griskött

10 kg griskött, grisarna kommer från Bredåker utanför Boden. Köttlådorna innehåller ca 3 kg fläskfärs och ca 7 kg av blandande styckningsdetaljer. 100 kr/kg. Det är olika detaljer i alla lådor men här nedan kan du se ett exempel på vilka detaljer som lådorna innehåller:

Karré, grytbitar, sidfläsk, bogfläsk, fläskkotletter, strimlor,  fläsklägg m.m.

Allt kött i lådorna är finstyckat, vaccumförpackat och uppmärkt.

Renlåda

En låda innehåller: 1,5 kg bringa, renskav ca 2,5 kg, renfärs ca 1,5 kg, renblod 1 L.

En låda kostar 1300 kr. 

Beställa köttlåda

Fyll i formuläret nedan för att göra en beställning. Ofta har vi kölista på våra köttlådor. Du kommer att få en bekräftelse via mail om att du är uppskriven på kölistan. När det är din tur att få hem en köttlåda så hör vi av oss till dig. Självklart går det även bra att beställa köttlådor via telefon, mail eller på plats.

Ditt namn:

Din e-mail:

Ditt mobilnummer:

Antal lådor:

Vilken köttlåda vill du beställa?:

Här kan du fylla i veckor du inte kan ta emot eller andra speciella önskemål:

Kolla skräpkorgen om du inte fått något mail inom de närmaste dagarna, eller kontakta info@lillaskafferiet.se

I våran köttbutik

Hamburgarepaket på fredagar

Varje fredag så gör vi paket med nybakade bröd och färs för att göra egna hamburgare. Vi tar ut bröden från ugnen strax innan kl 15 och grovmaler självklart färsen samma dag. Varje paket innehåller 4 st ekologiska hamburgarebröd och 600 g norrländsk, ekologisk hamburgarefärs.  Ett paket kostar 180 kr

Vill man köpa tillbehör till burgarna så har vi olika bbq och chilisåser i butiken som vi rekommenderar starkt. Vi har även ett kit med picklad ekologisk rödlök och 4 skivor ekologisk hamburgeost från Väddö gårdsmejeri för 60 kr.

Ring 0920-13363 för att boka ett paket.

Köttdetaljer

Hos oss hittar du vardagskött, klassiska köttdetaljer, finare köttdetaljer och unika köttdetaljer. Djurslagen som finns hos oss är ekologiskt nötkött från närområdet, lokalt griskött från Bredåker och renkött från Norrbotten. Norrländskt lammkött säljs vid säsong.

Här nedan kan du se ett exempel på vilka köttdetaljer som kan finnas hos oss. Alla detaljer finns inte varje dag utan utbudet i köttdisken varieras dagligen. Är du på jakt efter något speciellt så rekommenderar vi att du beställer i förväg.

Ekologisk norrländskt nötkött

Köttfärs (grovmalen) Brisket (Bringspets) Maminha Flankstek
Biff med kappa Oxbringa Ryggbiff Innanlår
Oxfilé Skyben Biff rydberg Rörben
Entrecôte Lövbiff av innanlår Bogstek Köttben
Grytbitar Rostbiff Talg Hel märgpipa
Högrev Picanha Fransyska Buljongben
Bringa Benfri Butchers steak / Njurtapp Rostas Triangelstek
Flapmeat Oxkind Club stek (Enkelbiff) Ytterlår
Skirt steak Bogrulle Flat iron steak Chuck tender

Griskött från Bredåker

Fläskfärs Fläskfilé Fläsklägg Späck
Kotlett Hel skinka Revbensspjäll Revben
Bogfläsk Skinkstek Fläsksida Karré
Ribbstek Grillracks

Renkött från Norrbotten

Reninnerfilé, renytterfilé, gravad reninnanlår, köttlåda med renskav, renfärs, bringa och renblod. De detaljerna finns just nu i butiken. Halv ren finns att beställa vid säsong. 

Hängmörat kött

Kötthotell

På vårt kötthotell får bara utvalda bitar checka in. Du som kund köper köttet. Köttet hängmöras mellan 2-6 veckor (du bestämmer tiden). När det är dags att checka ut så putsar vi köttet och skivar sedan upp efter dina önskemål.