Ekologiskt och lokalt

Köttbutik

Vi säljer svenskt kött från närområdet på traditionellt sätt med manuell betjäning. Vi vill förädla mer delar av djur än vad som görs idag. Allt för att kunna erbjuda ett brett utbud av fantastiska styckningsdetaljer och dessutom till vettiga priser. 

Vi tror på hållbarhet. Med lite fantasi så vet vi att alla delar på djuret kan smaka bra och alla har sin charm att tillagas.

Vi styckar, sågar, maler, förbereder och packar alla våra köttprodukter själva. Har du funderingar över kött, styckningsdetaljer eller hantering så har vi kunskapen att hjälpa dig.

Öppettider

Köttbutiken är öppen torsdag-lördag och övrig tid efter överenskommelse.

Köttdetaljer

Hos oss hittar du vardagskött, klassiska köttdetaljer, finare köttdetaljer och unika köttdetaljer. Djurslagen som finns hos oss är ekologiskt nötkött från närområdet, griskött från Bredåker och nötkött från Norrbotten.  

Här nedan kan du se ett exempel på vilka köttdetaljer som kan finnas hos oss. Alla detaljer finns inte varje dag utan utbudet i köttdisken varieras dagligen. Är du på jakt efter något speciellt så rekommenderar vi att du beställer i förväg.

Ekologisk nötkött och nötkött från Norrbotten

Köttfärs (grovmalen) Brisket (Bringspets) Maminha Flankstek
Biff med kappa Oxbringa Ryggbiff Innanlår
Oxfilé Skyben Biff rydberg Rörben
Entrecôte Lövbiff av innanlår Bogstek Köttben
Grytbitar Rostbiff Talg Hel märgpipa
Högrev Picanha Fransyska Ytterlår
Bringa Benfri Butchers steak Rostas Club stek (Enkelbiff)
Skirt steak Bogrulle Flat iron steak Chuck tender

Griskött från Bredåker

Fläskfärs Fläskfilé Fläsklägg Späck
Kotlett Hel skinka Revbensspjäll Revben
Bogfläsk Skinkstek Fläsksida Karré
Ribbstek Grillracks

Köttlådor

Köttlåda ren (Finns vid säsong)

Nu har slaktsäsongen börjat och i början av November får vi in renar från Gällivare Skogssameby till köttbutiken. Renarna säljs i halvor.

En köttlåda innehåller: 1/2 ren, ca 20-23 kg. Alla styckningsdetaljer är vacumförpackade och uppmärkta. Ex på detaljer: Rensadel, renkotletter, ytterfilé, renfilé, renstekar, benfri bringa, soppkött, entrecôte, högrev, bogstek med ben och bogstek utan ben, grytbitar och renfärs. Köttet säljs färskt och ej fryst. Priset är 170 kr/kg.

 

Köttlåda lamm (Finns vid säsong)

Norrländskt lammkött tar vi in till butiken under höstsäsongen. 

En köttlåda innehåller: 1 helt lamm. ca 16-21 kg. Alla styckningsdetaljer är vacumförpackade och uppmärkta. Stekarna kan fås benfria eller med ben, med eller utan nät. Hel sadel eller lammracks. Mald lammfärs. Grytbitar och soppbitar. Priset är 170 kr/kg. 

Köttlåda 10 kg griskött

10 kg griskött, grisarna kommer från Bredåker utanför Boden. Köttlådorna innehåller ca 3 kg fläskfärs och ca 7 kg av blandande styckningsdetaljer inklusive 2 stekar. 100 kr/kg. Det är olika detaljer i alla lådor men här nedan kan du se ett exempel på vilka detaljer som lådorna innehåller:

Karré, grytbitar, sidfläsk, bogfläsk, fläskkotletter, strimlor, skinkstek, fläsklägg m.m.

Köttlåda med 10 kg ekologiskt nötkött

10 kg ekologiskt nötkött från närområdet. Priset varierar från 110-130 kr/kg.

Det är olika detaljer i alla lådor men varje köttlåda innehåller ca 4 kg köttfärs, 1 stek och resten är blandade styckningsdetaljer. Här nedan kan du se ett ex på vilka detaljer som nötlådorna innehåller:

Innanlår (stek), Ytterlår (stek), Fransyska (stek), Nötbog (stek), Köttfärs, Ribs, Skivor, Lövbiff, Nötlägg (skivad), Rostbiff, Grytbitar, Grytbitar (Gourmet), Bringa (benfri), Soppkött, Strimlor, Maminha, Picanha, Skirt steak, Märgben, Köttben m.m

Beställa köttlåda

Fyll i formuläret nedan för att göra en beställning. Ofta har vi kölista på våra köttlådor. Du kommer att få en bekräftelse via mail om att du är uppskriven på kölistan. När det är din tur att få hem en köttlåda så hör vi av oss till dig. Självklart går det även bra att beställa köttlådor via telefon, mail eller på plats.

Ditt namn:

Din e-mail:

Ditt mobilnummer:

Antal lådor:

Vilken köttlåda vill du beställa?:

Här kan du fylla i veckor du inte kan ta emot eller andra speciella önskemål:

Kolla skräpkorgen om du inte fått något mail inom de närmaste dagarna, eller kontakta info@lillaskafferiet.se

Hamburgepaket, chili och hängmörat kött

Hamburgepaket

På fredagar har vi ekologiska hamburgepaket med nybakade hamburgebröd och hamburgefärs till att göra egna hamburgare. Vi tar ut bröden från ugnen först kl 15 och maler självklart färsen samma dag. Varje paket innehåller 4 st bröd och 600 g färs. Kostnad 180 kr. Varje vecka gör vi bara ett begränsat antal paket och bara på beställning. Beställ senast fredag kl 9.00.

Högrevschili

På lördagar har vi ekologisk högrevschili. Vi lagar det inte åt er men däremot så har vi packat färdiga paket med råvaror för ett chilikok och en färdig deg för att göra egna tortillabröd. Recept, förslag och inhandlingslista för tillbehören att servera till följer med. Ett paket kostar 380 kr och räcker till 4-6 personer. Beställ senast på lördagar kl 10.00.

Kötthotell

På vårt kötthotell får bara utvalda bitar checka in. Du som kund köper köttet. Köttet hängmöras mellan 2-6 veckor (du bestämmer tiden). När det är dags att checka ut så putsar vi köttet och skivar sedan upp efter dina önskemål.