"From nose to tail"

Vi vill förädla mer delar av djur än vad som görs idag. Allt för att kunna erbjuda ett brett utbud av fantastiska styckningsdetaljer och dessutom till vettiga priser. 

Vi tror på hållbarhet och jobbar efter mottot "from nose to tail". Med lite fantasi så vet vi att alla delar på djuret kan smaka bra och alla har sin charm att tillagas.

Vi styckar, sågar, maler, förbereder och packar alla våra köttprodukter själva. Har du funderingar över kött, styckningsdetaljer eller hantering så har vi kunskapen att hjälpa dig.

Rökt, gravat, kokt m.m

Färdigkokad buljong, gravat kött, rökt kött, korv, säsongsbetonade köttlådor m.m. Håll koll på sociala medier för tillfälliga och nya grejer som finns i butiken.

Öppettider

Köttbutiken är öppen torsdag-lördag och övrig tid efter överenskommelse.

Ekologiskt och lokalt.

Köttlådor med finstyckat kött.

Jubileumslåda

Köttbutiken fyller 3 år och det firar vi i vanlig ordning med att plocka ihop en köttlåda med finare grisdetaljer som vi ger 20 % rabatt på. En jubileumslåda innehåller:

- Fläskfilé ca 0,5 kg.

- Fläskkotletter med ben och grillracks ca 4 kg.

- Karré med ben ca 2 kg.

- Sidfläsk ca 2,5 kg. 

Allt griskött kommer från Bredåker utanför Boden. Priset för en låda efter avdragen rabatt är: 1040 kr.

Köttlåda med lamm

Allt lammkött kommer från Norrländska gårdar. Lammkött säljs under slaktsäsongen Augusti-Oktober.

En köttlåda med lamm innehåller 1 helt norrländskt lamm. ca 14-22 kg. Ex på detaljer: Filé, entrecote, lammfärs, lammracks, eller sadel, stekar med eller utan ben, grytbitar m.m.

Alla styckningsdetaljer är finstyckade, vacumförpackade och uppmärkta. Priset är 170 kr/kg. 

Köttlåda med ekologiskt nötkött

Allt nötkött i köttlådorna är Norrländskt. Djuren har fått äta ren mat utan tillsatser, fått bra omvårdnad betat fritt och går under stämpeln ekologiskt.

En köttlåda väger 10 kg. Allt kött i lådan är finstyckat, vaccumförpackat och uppmärkt. Det är olika detaljer i alla lådor men varje köttlåda innehåller ca 4 kg köttfärs, 1 stek och resten är blandade styckningsdetaljer. Här nedan kan du se ett ex på vilka detaljer som nötlådorna innehåller:

Innanlår, Ytterlår, Fransyska, Nötbog, högrevskärna, Köttfärs, Ribs, Skivor, Lövbiff, Nötlägg (skivad), Rostbiff, Grytbitar, Grytbitar (Gourmet), Bringa, Soppkött, Strimlor, Maminha, Picanha, Skirt steak, Märgben, Köttben, buljongben m.m. Priset är 130 kr/kg.

Jullåda

Vi har plockat ihop en färdig låda med råvaror till julafton. En jullåda innehåller:

- 1 rimmad julskinka från Bredåker ca 1,5-2,5 kg. Vi har själva rimmat den för hand och utan nitritsalt.

- Ekologisk och norrländsk köttfärs ca 1,5 kg.

- Vår egna julkorv ca 1 kg. Vi har stoppat korven på lokalt griskött från Bredåker och kryddat med ekologiska kryddor utan tillsatser.

- Revbensspjäll från Bredåker ca 1 kg.

Priset för en jullåda är 1050 kr.

Köttlåda med en halv ren

Allt renkött kommer från Norrbotten. Halva renar säljs under slaktsäsongen September-Mars.

En köttlåda innehåller en halv ren, ca 17-27 kg. Ex på detaljer: Rensadel, renkotletter, ytterfilé, renfilé, renstekar, benfri bringa, soppkött, entrecôte, högrev, bogstek med ben och bogstek utan ben, grytbitar och renfärs.  

Alla styckningsdetaljer är finstyckade, vacumförpackade och uppmärkta.Priset är 170 kr/kg.

Köttlåda med lokalt griskött

Grisarna kommer från Bredåker utanför Boden. Grisarna har fått bra omvårdnad, levt välmående och blivit feta. Vilket betyder ett saftigt och gott kött.

En köttlåda väger 10 kg och innehåller ca 3 kg fläskfärs och ca 7 kg av blandande styckningsdetaljer. Allt kött i lådorna är finstyckat, vaccumförpackat och uppmärkt. Det är olika detaljer i alla lådor men här nedan kan du se ett exempel på vilka detaljer som lådorna innehåller:

Karré, grytbitar, sidfläsk, bogfläsk, fläskkotletter, strimlor, fläsklägg m.m. 100 kr/kg.

Beställa köttlåda

Fyll i formuläret nedan för att göra en beställning. Ofta har vi kölista på våra köttlådor. Du kommer att få en bekräftelse via mail om att du är uppskriven på kölistan. När det är din tur att få hem en köttlåda så hör vi av oss till dig. Självklart går det även bra att beställa köttlådor via telefon, mail eller på plats.





Ditt namn:

Din e-mail:

Ditt mobilnummer:

Antal lådor:

Vilken köttlåda vill du beställa?:

Här kan du fylla i veckor du inte kan ta emot eller andra speciella önskemål:

Kolla skräpkorgen om du inte fått något mail inom de närmaste dagarna, eller kontakta info@lillaskafferiet.se

I köttbutiken.

Varje fredag, burgare!

Varje fredag så gör vi paket med nybakade bröd och färs för att göra egna hamburgare. Vi tar ut bröden från ugnen strax innan kl 15 och grovmaler självklart färsen samma dag. Varje paket innehåller 4 st ekologiska hamburgarebröd och 600 g norrländsk, ekologisk hamburgarefärs. Ett paket kostar 180 kr

Vill man köpa tillbehör till burgarna så har vi olika bbq och chilisåser i butiken som vi rekommenderar starkt. Vi har även ett kit med picklad ekologisk rödlök och 4 skivor ekologisk hamburgareost från Väddö gårdsmejeri för 60 kr.

Ring 0920-13363 för att boka ett paket eller fyll i formuläret här nedan. 

Boka ett hamburgarepaket





Ditt namn:

Din e-mail:

Ditt mobilnummer:

Antal paket:

 Ja tack, jag vill ha tillbehören till med picklad rödlök och Burgarost för 60 kr.

Paketen finns färdiga att hämta till kl 15 varje fredag. Då är bröden färdigbakade och fortfarande lite ljumna.

Du får en bekräftelse via mail när vi har tagit emot din bokning.
Kolla skräpkorgen om du inte fått något bekräftelse via mail eller kontakta info@lillaskafferiet.se

Köttdetaljer.

Hos oss hittar du vardagskött, klassiska köttdetaljer, finare köttdetaljer och unika köttdetaljer. Djurslagen som finns hos oss är ekologiskt nötkött från närområdet, lokalt griskött från Bredåker och renkött från Norrbotten. Norrländskt lammkött säljs vid säsong.

Här nedan kan du se ett exempel på vilka köttdetaljer som kan finnas hos oss. Alla detaljer finns inte varje dag utan utbudet i köttdisken varieras dagligen. Är du på jakt efter något speciellt så rekommenderar vi att du beställer i förväg.

Ekologisk norrländskt nötkött

Köttfärs (grovmalen) Brisket (Bringspets) Maminha Flankstek
Biff med kappa Oxbringa Ryggbiff Innanlår
Oxfilé Skyben Biff rydberg Rörben
Entrecôte Lövbiff av innanlår Bogstek Köttben
Grytbitar Rostbiff Talg Hel märgpipa
Högrev Picanha Fransyska Buljongben
Bringa Benfri Butchers steak / Njurtapp Rostas Triangelstek
Flapmeat Oxkind Club stek (Enkelbiff) Ytterlår
Skirt steak Bogrulle Flat iron steak Chuck tender

Griskött från Bredåker

Fläskfärs Fläskfilé Fläsklägg Späck
Kotlett Hel skinka Revbensspjäll Revben
Bogfläsk Skinkstek Fläsksida Karré
Ribbstek Grillracks

Renkött från Norrbotten.

Reninnerfilé, renytterfilé, gravad reninnanlår, köttlåda med renskav, renfärs, bringa och renblod. De detaljerna finns just nu i butiken. Halv ren finns att beställa vid säsong. 

Hängmörat kött.

Kötthotell

På vårt kötthotell får bara utvalda bitar checka in. Du som kund köper köttet. Köttet hängmöras mellan 2-6 veckor (du bestämmer tiden). När det är dags att checka ut så putsar vi köttet och skivar sedan upp efter dina önskemål.