Bageri

I bageriet börjar bakningen tidigt på morgonen och doften från nybakade bullar sprider sig snabbt. På Lilla Skafferiet bakar vi på riktigt och för hand, Vi knådar bulldegar, kokar krämer och vispar fyllningar. För oss så är det en självklarhet att baka från grunden och att inte ta genvägar med färdiga mixer. Dessutom använder vi oss av ekologiska och närproducerade råvaror så långt det bara är möjligt. 

I vårt bageri på Lilla Skafferiet vill vi tillbaka det som fanns förr, handbakat. Bakom våra tårtor och bakverk ligger mycket tid, arbete och kärlek.

Kafé

I vårt kafé på Bergviken kan du fika eller äta lunch i mysig miljö bland charmiga gamla bord och dricka ekologiskt kaffe ur vackert blommigt porslin. Allt fika som serveras i kafeét har vi bakat själva i bageriet. Här finns: Tårtor, fika, rawfood, smörgåstårtor och sallader.

Vi bakar på ekologiska och närproducerade råvaror

Tårtor, smörgåstårtor och rawfoodtårtor

Tårtor

Alla våra tårtor är handgjorda från grunden. Det betyder att en vaniljkräm i våra tårtor är kokad på vanilj och grädde, inte på en pulvermix. I vårt bageri bakar vi klassiska tårtor fast med lite nya smaker. Tårtmeny hittar du längre ner på sidan.

Fyller du år eller ska du bjuda kollegorna på finfika på jobbet? bjuda in till bröllopsfest? Hör av dig till oss så hjälper vi dig! Givetvis kan vi också leverera ut tårtorna till festen om så önskas. 

Tårtor utan laktos kan göras. Eftersom att vi måste koka egna krämer, fyllningar och såser bara för dessa tårtor bör de beställas minst 2 dagar i förväg och vi tar ett tillägg för 50 kr per tårta.

Våra tillfälliga tårtsmaker lägger vi ut på sociala medier. Klassikerna gräddtårta, princesstårta och schwarzwaldtårta gör vi endast på beställning.

Smörgåstårtor

Självklart kan du beställa dina smörgåstårtor från oss på Lilla Skafferiet. MEN, vilken tråkig idé att bara få äta smörgåstårtor på begravning eller fest. Det är gott och vi gillar det! Just därför har vi smörgåstårta på bit som lunch under veckorna. 

Våra smörgåstårtor finns i storleken 10-bitars och kostar 650 kr. Smakerna som finns att välja mellan är lax och räkor eller skinka och ost.

Smörgåstårta med lax och räkor kan vi göra utan laktos. Vi tar då ett tillägg för 50 kr per tårta.

Rawfoodtårtor

Rawfood är ett lite nyttigare alternativ till det klassiska fikat. Våra rawfoodtårtor går självklart att beställa hela för den som vill bjuda vänner eller nära och kära på ett modernt fika utan massa konstigheter. Smakrikt, inte lika sött och hur gott som helst! Vi gillar omväxling och byter ut smaker lite titt som tätt. En aktuell meny hittar längre ner på sidan.

 

Beställ dina tårtor på 0920 - 133 63

 

Matbröd

Till varje löningshelg, det vill säga 1 gång i månaden så bakar vi matbröd. Allt som oftast ett surdegsbröd utan jäst. Både på fredagen och lördagen. Smaker och sorter på brödet varieras lite efter känslan vi har för stunden. Men ett som är säkert är att brödet alltid kommer att vara bakat på ekologiska råvaror. Brödet finns att köpa i kaféet eller kan bokas i förväg på: 0920-13363.

Om rawfood

Bakverk som inte bara smakar gott utan också får dig att må bra. Rawfood är ett gott fika, fast ett lite nyttigare alternativ utan tillsatt vitt socker, gluten, ägg, laktos eller mjölkprotein. När vi bakar rawfood använder vi istället råvaror från växtriket som frön, nötter, kokos, frukter, grönsaker och bär. För att behålla så mycket näring som möjligt så upphettas inget till mer än 42-47 grader. I rawfood finns heller aldrig några e-medel eller andra onödiga tillsatser.

Har du någon allergi?

Fråga oss så berättar vi mer om vad produkterna innehåller. Eftersom att alla produkter bakas under ett och samma tak finns det alltid en risk att produkterna kan innehålla spår av nötter, gluten, mjölk och ägg.