Ekologiskt, hållbart, handbakat.

Tårtor, smörgåstårtor och rawfoodtårtor.

lilla skafferiet tårta

Tårtor

Alla våra tårtor är handgjorda från grunden. Det betyder att en vaniljkräm i våra tårtor är kokad på vanilj och grädde, inte på en pulvermix.

Äggen i våra tårtor kommer från Klöverbergsgården och den ekologiska grädden kommer från Norrmejeriers bönder. För oss är det en självklarhet. Att stötta det lokala och baka på rena råvaror utan besprutningar.

Vill du veta vilka smaker vi har på tårtor så hittar du en tårtmeny längre ner på sidan. Ibland bakar vi lite extra gott och fint, som till morsdag, påsk eller studenten. De tårtorna dyker inte upp här utan de tårtorna lägger vi bara ut på sociala medier. Klassikerna gräddtårta, princesstårta och schwarzwaldtårta gör vi också på beställning.

Tårtor utan laktos kan göras. Eftersom att vi måste koka egna krämer och fyllningar bara för dessa tårtor bör de beställas minst 2 dagar i förväg och vi tar ett tillägg för 50 kr per tårta.

Beställ dina tårtor på 0920 - 133 63

Smörgåstårtor

Självklart kan du beställa dina smörgåstårtor från oss! 

FISK: En älskad favorit med handskalade räkor och gravad lax. Syrlig, fräsch och perfekt att servera på kalaset. 10 bitar kostar 750 kr

KÖTT: En klassiker! Hos oss med västerbottensost och rökt skinka. Ett säkert kort som mättar de flesta. 10 bitar kostar 650 kr.

Smörgåstårta med lax och räkor kan vi göra utan laktos. Vi tar då ett tillägg för 50 kr per tårta.

Rawfoodtårtor

Rawfood är ett lite nyttigare alternativ till det klassiska fikat. Våra rawfoodtårtor går att beställa hela för den som vill bjuda vänner eller nära och kära på ett modernt fika utan massa konstigheter. Smakrikt, färgglatt, inte lika sött och hur gott som helst! En meny hittar längre ner på sidan.

I bageriet och kafeét

Bageri

I bageriet börjar bakningen tidigt på morgonen och doften från nybakade bullar sprider sig snabbt. På Lilla Skafferiet bakar vi på riktigt och för hand, Vi knådar bulldegar, kokar krämer och vispar fyllningar. För oss så är det en självklarhet att baka från grunden och att inte ta genvägar med färdiga mixer. Dessutom använder vi oss av ekologiska och närproducerade råvaror så långt det bara är möjligt. 

I vårt bageri vill vi tillbaka det som fanns förr, handbakat fika. Utan besprutade råvaror. Bakom våra tårtor och bakverk ligger mycket tid, arbete och kärlek.

Kafé

I vårt kafé på Bergviken kan du fika eller äta lunch i mysig miljö bland charmiga gamla bord och dricka ekologiskt kaffe ur vackert blommigt porslin. Allt fika som serveras i kafeét har vi bakat själva i bageriet. Här finns: Tårtor, fika, rawfood, smörgåstårtor, sallader och smörgåsar. Köttsoppa med renkött och klimp serveras varje torsdag.

Fika till minnesstund

Sorgen kan vara nog. Duka, diska, brygga kaffet, smörgåstårtor och baka, det kan vi. Vill du ha fika och hjälp vid en minnesstund så har vi ett färdigt paket med:

  • Tårta
  • Smörgåstårta
  • Kolsyrat vatten
  • Kaffe
  • Vi dukar fram, brygger kaffe, diskar och städar undan.

Priset är 350 kr / person.

  • Eventuella lokalkostnader ingår inte i priset.
  • Minimumantal för servering är 20 personer.
  • För servering till sällskap med mindre än 20 personer så tar vi ut en startkostnad om 700 kr.
  • Maxtiden för varje serveringstillfälle är 2 h.
  • Drar serveringen ut på tiden debiteras varje påbörjad halvtimme med 295 kr.

 

Matbröd

Varje fredag så bakar vi matbröd. Allt som oftast ett surdegsbröd och utan jäst. Smaker och sorter på brödet varieras efter känslan vi har för stunden. Men ett som är säkert är att brödet alltid kommer att vara bakat på ekologiska råvaror. Brödet finns att köpa i kaféet eller kan bokas i förväg på: 0920-13363.

Om rawfood

Bakverk som inte bara smakar gott utan också får dig att må bra. Rawfood är ett gott fika, fast ett lite nyttigare alternativ utan tillsatt vitt socker, gluten, ägg, laktos eller mjölkprotein. När vi bakar rawfood använder vi istället råvaror från växtriket som frön, nötter, kokos, frukter, grönsaker och bär. För att behålla så mycket näring som möjligt så upphettas inget till mer än 42-47 grader. I rawfood finns heller aldrig några e-medel eller andra onödiga tillsatser.

Har du någon allergi?

Fråga oss så berättar vi mer om vad produkterna innehåller. Eftersom att alla produkter bakas under ett och samma tak finns det alltid en risk att produkterna kan innehålla spår av nötter, gluten, mjölk och ägg.